2021-09-13 3090 瀏覽
去左萬麗海景staycation,附近又無咩食,游水果陣經過呢間BBQ自助晚餐,咁岩問職員zip到位,就決定食佢啦。$490+1/成人食物款式唔算多,但友人話呢間係全香港比較罕見有BBQ燒埋比你食既放題。另外佢嘅特色就係用炭火嚟燒。所以如果同長輩嚟佢一定會係咁叫你唔好食燶嘢🤣冷盤就有海鮮、煙三文魚同埋沙律,海鮮方面:蟹甜,有肉,螺有沙、青口一般、蝦算彈牙的。煙三文魚就有點差,唔太好味,沙律菜就正常,煙肉好脆口同埋配嘅芝士竟然係一塊塊,好少自助餐係比到一塊塊配菜芝士。跟住就到主食,燒牛肉,燒三文魚,燒魷魚,要雞翼,啤酒燒雞,燒豬頸肉,燒秋葵,燒茄子燒青椒等等。。。最犀利係真係食到佢炭燒既香味,豬頸肉三文魚最出色,雞滑但無乜調味。雞翼加多少少蜜糖更加好。成個過程其實係等廚師燒好,然後即刻夾就好好食。本來好想食茄子,但係見到個盤上面得條燒咗好耐、唔熱同好燶既茄子,就問廚師,但佢唔係拎新燒比我地,而係指返盤內既茄子,話係呢條,唔知係食晒但無返貨,可惜食唔到。。。佢仲有一個區係專係俾小朋友食,有薯條有麥樂雞有Mac and cheese。。。仲有得自製漢堡飽,佢個芝士腸真係史上第一好食,食完返唔

佢仲有一個區係專係俾小朋友食,有薯條有麥樂雞有Mac and cheese。。。仲有得自製漢堡飽,佢個芝士腸真係史上第一好食,食完返唔到轉頭。另外仲有冬蔭公湯,不過味道麻麻,飲左兩啖就放低。。。

甜品就。。。算啦 室外地方,甜品由凍都變暖。。。暖就好難食。。。

因為生日仲送左個cake比我地,無訂到都送真係好窩心,服務真係一流,仲主動幫我地影相。
  • Buffet