2008-05-27
本人實在係一個壽司狂, 無時無刻都會想去食壽司. 我同阿細由中環IFC的分店開始已經好支持千両, 雖然佢同元氣同group, 但係講到quality的確比元氣好好多倍, but價錢只係貴左少少jei, 食物又真係非常新鮮, 所以千両自然變左我食壽司既首選.有晚放工去到CWB都已經8點幾, 去到千両都要等左成個鐘左右先入得, 唔緊要啦, 想食好野係應該付出o既.o個晚我地食左:1) 軟殼蟹手卷 ($18)- 軟殼蟹一定係剛剛炸起, 夠熱夠香, 紫菜仲要好脆, 加埋好好味的牛油果, $18起值!!2) 他他牛壽司 ($25)- 可能係香港最好食的他他牛, 入口好香牛味, 又夠"lum", 令人再三回味~3) 甘蝦刺身 ($38)- 我勁鍾意食蝦, d甘蝦大大隻好多肉, 又甜又新鮮, 正!4) 帶子壽司 ($25)- 佢既帶子唔係sell大隻, 但係就非常鮮甜, 唔點太多wasabi同豉油仲好食!!5) 辣味三文魚軍艦 ($14)- 唔好以為元氣的壽司就一定唔好食, 呢個招牌菜一直都係我至愛, 必食~6) 仲有好多千両, 例如三文魚, 槍魷魚, 鰻魚等等7) 西柚燒灼 ($28)- 我好欣
本人實在係一個壽司狂, 無時無刻都會想去食壽司.
o個晚我地食左:
1) 軟殼蟹手卷 ($18)
2) 他他牛壽司 ($25)
3) 甘蝦刺身 ($38)
4) 帶子壽司 ($25)
5) 辣味三文魚軍艦 ($14)
6) 仲有好多千両, 例如三文魚, 槍魷魚, 鰻魚等等
7) 西柚燒灼 ($28)
- 我好欣賞佢地有provide d 啤酒以外的飲品, 有好多燒灼cocktail俾大家揀. 我就order左呢個西柚燒灼, 有成半個新鮮西柚俾你自己榨, 自己可以control個taste, 覺得幾好飲呀!
而家寫緊食評都流哂口水, 一於聽日去食先!!!