2022-10-25
成日都話尖沙咀多嘢食~ 仲要係多靚嘢食😛 今日又俾我發掘到一間高質日本料理👏🏻 係位於金巴利道嘅✨漁道樂~一入到去已經比個環境吸引咗~ 好似去返日本啲居酒屋咁❤️右手邊仲有好靚嘅打卡卡位(有最低消費要求)。Menu內選擇都幾多😛睇落係好吸引,原來食落係更加吸引呢😆🐟秋刀魚刺身作為9-11月份的時令魚,秋刀肥美得嚟濃郁豐腴,油脂鮮甜,而且營養豐富,秋刀魚油含豐富omega-3不飽和脂肪酸~ 連同薑茸同蔥花一齊食更顯鮮味!🦪仙鳳趾生蠔壽司來自盛產生蠔聞名的北海道厚岸灣~ 口感creamy~ 🤤肥大肉厚,入口先鹹後甜,蠔味濃郁~ 正~🦪🐮牡蠣和牛非一般的驚喜配搭!以生蠔代替壽司飯同和牛一齊入口? 😲完全無諗過係咩味!嘅然喺呢度嘅星級推介就試下~ 點知竟然又出奇地夾,兩種食材都無搶到對方的味道,食落仲有好特別嘅鮮味添👍🏻🦀海膽蟹肉反卷嘩!一上枱超吸晴係大大件的海膽、size幾乎同粒飯卷差唔多大😍 味道濃厚鮮甜!🤤大大啖海膽放入口嘅感覺真係好幸福~ 鍾意海膽嘅朋友一定唔可以錯過呀!🐟唐揚池魚仔朋友好鍾意食~ 我本身好怕呢啲炸魚仔有細骨同埋腥,點知竟然一啲腥味都冇,成條炸到脆卜卜😹可能有骨都feel
Menu內選擇都幾多😛睇落係好吸引,原來食落係更加吸引呢😆
🐟秋刀魚刺身
🦪仙鳳趾生蠔壽司
來自盛產生蠔聞名的北海道厚岸灣~
🦪🐮牡蠣和牛
🦀海膽蟹肉反卷
🐟唐揚池魚仔
朋友好鍾意食~ 我本身好怕呢啲炸魚仔有細骨同埋腥,點知竟然一啲腥味都冇,成條炸到脆卜卜😹可能有骨都feel唔到,食落魚脂味幾濃~ haha!同朋友爭住食~
🦪牡蠣天婦羅
無錯~ 又係蠔呀! 出邊少有嘅生蠔天婦羅!呢度處理得好好👍🏻粉漿夠薄夠脆,生蠔仍然keep到juicy軟滑!仲好大隻肥美!
配菜冬菇天婦羅亦都好食~
🍲清酒煮蜆
份量頗多,啲蜆都幾大隻,味道鮮甜,清酒湯味濃~
🍇巨峰乳酸
🍓士多啤梨乳酸
味道酸酸甜甜,都是女生至愛呢~
呢度嘅食物價位中上、質素真心高質!
下次嚟尖沙咀食飯都可以嚟呢度試吓👍🏻