2021-07-18 833 瀏覽
早排爆mon,爛到一個點,之後朋友介紹佢相熟嘅店就去左灣仔整,由於間店係銅鑼灣出發去灣仔的中間點,整完就順路咁行去灣仔坐地鐵喇由於本人極少數自己一個人過海,加上路痴關係行得慢所以周圍望,咁啱行行吓係對面見到呢間門面几靚,人又好多嘅情景,即刻記底先入正題,啱啱三周年紀念日,大佬難得揾歺聽,可惜我睇食評睇到佢簡果間除左靚之外,食評差到沒話說!即時主動話試呢間,由於用OP卜左六點三,大佬因為多野做遲左少少,佢哋都有打電話問仲留吾留台,最後趕到18:30到,遲左15分鐘到達😌留意: 我哋可能用OP卜位,佢地有電郵問吓你有咩食物敏感,同埋有咩要求,好貼心,我就打左想坐近窗邊的位置!由於自己遲到關係,去到前台待應表示用歺時間得兩個中,而我卜18:15,所以要20:15交台!(由於本人英文屬有限公司,佢講得勁快,我要好細心聽多次先聽到)表示無問題就準備入去,佢有三層,地下果層有吧台,同埋基本上係外國人,佢叫我哋上二樓,目測基本上係亞洲人,環境睇落舒服過地下果層同靚啲,另外,我覺得有啲似佢地有把種族分類的感覺,不過吾諗住lu...待應帶到我哋卜嘅位置,真係坐到近窗口的,有個女待應黎比歺牌同續樣介紹佢地

待應帶到我哋卜嘅位置,真係坐到近窗口的,有個女待應黎比歺牌同續樣介紹佢地嘅食物邊樣出名同材料有啲咩,由於講得好快同好多食物名,成張歺牌都係英文又無圖真係好難知佢係咩黎,介紹完之後佢就離開

不過好彩有係OP做功課,知道有咩好食,我大佬叫我發板,結果我哋點歺時就指住OP裡的張相叫野食喇😊😊

一黎佢就比歺包
個包就吾熱
但係軟淋淋
佢跟埋個醬的,個醬勁好食
平時好怕食乾憎憎食物嘅我都食左成塊包

Ham broken Egg火腿蛋薯仔片$140

龍蝦海鮮飯Juicy lobster rice $590

Chateaubr land 吾知咩牛$590

飲品:Black Forest $140

食飯途中有人生日,待應們有衝出黎上甜品時唱歌,有位光光地頭的外國男侍應好興奮嘅感覺帶頭唱,由於佢係突然出黎,差唔多台台生日果個都叫左聲再笑,場面都几搞笑,同埋佢會用即影即有相機幫你影相,再整成張卡,偷偷地睇到人哋張相影得几靚架,應該吾收錢卦😎

服務我地都係呢位光頭先生,佢知我哋英文有限都用佢識得的中文同我哋講嘢!所以呢歺食好開心

其實係想叫埋甜品,但太飽無叫了
歺包+ham  broken  egg
Juicy  Lobster  Rice