2024-02-08
天寒地凍,有咩好得過一碗熱湯?有點猜不透,韓國炸雞店,炸雞不算太好食,但其他韓國料理竟然是出人意表的美味🍲魚介湯鍋 ($238)炸雞店點解小弟首推魚蛋鍋? 其實唔係太講得通… 但係凍冰冰的日子大家都領教過,有時一碗清清的熱湯就正正係我地想要的。一邊滾著的串串拼盤,昆布魚介清湯都係無限添加,各式各樣的魚糕串,唔係甚麼山珍海錯,但係一口已經感動人心。🥩滷水五花腩($288)鍋燒厚切的腩片,就算是滷水亦很清淡,暖暖的很好吃,但記得要包點菜一起吃,來個正式韓味食法。🥚韓式牛肉蛋捲 ($128)蛋捲玉子燒下面是蛋汁以及醬燒牛肉,牛肉唔算突出但蛋香較濃。🍖驚喜二重奏 ($258)鐵板韓式牛排配招牌炸雞,但係鐵板太小,亦都令牛排翻面比較吃力,另招牌炸雞有點過火,肉不太夠以及較乾,要另一盆蜜味乳酪粉炸雞幫補一下,失望之作。🍗蜜味乳酪粉炸雞($188)可能係因為我不太喜歡這種比較乾,瘦的部位,大約係雞架雞翼左右。剛才的招牌麻麻地,上了粉亦幫不了多少,番薯條好像更好吃。🍹芒果菠蘿mocktail ($128)吃炸雞亦少不了酸甜開胃的芒果菠蘿特飲,解膩,好味,下次要加點酒精才行,很搭很好喝。
有點猜不透,韓國炸雞店,
炸雞不算太好食,但其他韓國料理
竟然是出人意表的美味
🍲魚介湯鍋 ($238)
🥩滷水五花腩($288)
🥚韓式牛肉蛋捲 ($128)
蛋捲玉子燒下面是蛋汁以及醬燒牛肉,牛肉唔算突出但蛋香較濃。
🍖驚喜二重奏 ($258)
🍗蜜味乳酪粉炸雞($188)
🍹芒果菠蘿mocktail ($128)