2010-12-30 3 瀏覽
由於是日晚餐把幾火,食唔飽,睇完話劇之後肚仔餓,決定要去食甜品,今晚走到嚟大坑試下呢間新店。一入門,所見是以白色為主的清雅裝修,感覺很舒服。洗手間寬闊又乾淨,先給一讚由於我是朱古力怪,打中了朱古力蜜糖盒子的主意,店主多番提醒這個盒子有厚厚的麵包,可以3-4人SHARE食,怕我哋兩個人食唔曬,唔建議我哋叫。這種親切的態度令我更添溫暖,想必是小店的特色,情願做少錢啲生意,都唔想你食唔曬走,再讚由於我真的很肚餓,加上我堅持,還是叫了這個朱古力蜜糖盒子($78)。一上枱,真的被吸引住,兩個雪糕球和大量朱古力漿,合我心水朱古力和雪糕伴著麵包吃,不會覺得寡,麵包皮焗得脆脆,好好味,三讚最後我食了2/3,男友食了1/3,滿足地離開~~

朱古力蜜糖盒子

一上枱,真的被吸引住,兩個雪糕球和大量朱古力漿,合我心水

最後我食了2/3,男友食了1/3,滿足地離開~~
2010-12-25
$39 (宵夜)
朱古力蜜糖盒子