2023-05-07 184 瀏覽
適合週末吹水食cake 飲下野慢活好地方同內地親友去行佛羅倫斯outlet ( 其實我都係第一次去),行完附近求其搵間cafe 歇腳. 門口咁啱做緊籃球主題油畫展都睇左陣.餐廳人流不多,原來呢間就係以前上環舊居成日有人朝聖嘅cafe 分店. 令人懷念. 呢度可能地點問題人唔多,地方大致光猛舒適寧靜. 叫左兩杯飲品,兩個咸食兩個甜食,個人覺得甜食幾好至於咸食味道偏清淡. 飲品 # 涷菊花茉莉茶 # 涷柚子梳打 開胃清爽解渴,味道清香,夠曬大杯啱吹水飲足一餐都夠.甜食#蜜糖牛油多士 #抹茶芝士蛋糕個是日蛋糕係枺茶蛋糕,上碟賣相精美係全餐焦點. 抹茶味夠濃甜度適中口感質感亦剛好, 成個cake 好refreshing. 跟住食返個邪悪蜜糖牛油多士亦唔會膩. 個多士夠脆夠熱不過如果多d 牛油同蜜糖更好.咸食 #黑松露炒蛋多士 #日式义燒豬骨湯鳥冬整體都係覺得偏清淡,幾健康冇落味精亦都低鹽. 個多士松露味幾出,至於個烏冬,粟米夠香甜.
適合週末吹水食cake 飲下野慢活好地方

飲品 # 涷菊花茉莉茶 # 涷柚子梳打
開胃清爽解渴,味道清香,夠曬大杯啱吹水飲足一餐都夠.

甜食#蜜糖牛油多士 #抹茶芝士蛋糕
咸食 #黑松露炒蛋多士 #日式义燒豬骨湯鳥冬