2022-10-27
這個週末我同屋企人去咗大埔嘅燒烤嘉年華燒嘢食 我哋呢日大概三點去 唔太曬又唔太熱 一切都剛剛好真的沒想過燒烤場原來是這麼大 非常有規模 場內提供多個燒烤爐 燒烤模式有三種: 韓式燒烤,重慶燒烤,港式燒烤。星期五/六/日/假期前夕/公眾假期 $198位,長者/小童$100位,每人包2款飲品。$40開爐費,包炭一包及蜜糖一樽。自駕到場點到點勁方便 在場內燒烤可有五小時免費泊車優惠 大空地可以容納多部車輛將近萬聖節場地佈置得非常漂亮 氣氛十足 在這裏度過佳節也是一個不錯的選擇 到了晚上掛著的燈籠會亮起 別有一番美麗雖然地方郊外又帶點偏僻 個人非常關注就係洗手間 洗手間雖然簡陋 衛生情況不差 有水沖厠 有洗手盆洗手 飲品方面選擇都幾多 對住熱辣辣嘅火爐 真係要飲返啲冰涼既飲品解喝食物選擇非常多樣化 一般燒烤只會提供多種肉類/丸類,但這裏不同之處 卻有大量蔬菜提供 例如:鮮番茄 韭菜 翠玉瓜 菇等等…個人最喜歡雞全翼,醃得非常入味,大大隻食落啖啖肉。多春魚條條都好肥,唔係甩皮甩骨嗰種, 條條都好靚。豬腩片個人都非常推薦,半肥瘦,入口有即溶效果,燒到燶燶哋更加好吃。食物盤已有指定食物在內 食曬之後
食物盤已有指定食物在內 食曬之後可以到食物區提取自己喜歡的食物,台灣腸/海蝦/菠蘿 是按人頭分量附送的,不能再添加,菠蘿很好吃 又甜又多汁。