2022-12-17 15 瀏覽
眾所周知,深水埗是超多Cafe的地方🫶🏻身為偽文青嘅我又嚟幫大家試吓味sin,我覺得呢間係真心可以去試吓,性價比挺高的!仲要嗰日偶遇Collar嘅Marf都係食緊呢間餐廳嘅食物!!超感動🥹🥹-主食方面!!-𝗮𝘃𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼 𝗲𝗴𝗴 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱 𝗢𝗻 𝘀𝗼𝘂𝗿𝗱𝗼𝘂𝗴𝗵 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁幾特別嘅係佢哋嘅Toast係酸種麵包,由於係自然發酵嘅緣故,佢哋嘅麵包食落去會比較酸一啲,不過食落去係幾fresh幾新奇嘅感覺!沙律方面就用咗少少黑醋同埋一啲咸咸嘅調味料,食落去就唔會枯燥乏味了!煎蛋方面,食落去挺滑的。recommended!!-𝗖𝗮𝗿𝗯𝗼𝗻𝗮𝗿𝗮-佢嘅芝士醬汁係包裹住所有意粉,所以食落去係好滑好入味的!!至於佢嘅口感係幾豐富嘅,因為有滿滿嘅煙肉香,但係食落去又唔會好膩。佢仲有一隻生蛋黃,顏色比較鮮潤,戳開蛋液滲入所有意粉當中,食落去更香滑~-𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲-佢嘅Croffle係非常之鬆軟,甚至有種牛角包嘅香味~相比waffle,佢嘅空氣感會重少少,而且嗰個蛋香會更加出色!至於雪糕同埋啲cream方面食落去都幾香滑同個croffle都幾襯加埋香蕉同埋一啲朱古力醬層次

主食方面!!

-𝗖𝗮𝗿𝗯𝗼𝗻𝗮𝗿𝗮-

-𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲-
加埋香蕉同埋一啲朱古力醬層次感特別豐富,多種口味滲在口中୧⍤⃝

-𝗛𝗼𝘁 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲-
勁鍾意佢個拉花非常之靚🥰飲落去好順滑,咖啡豆嘅香味都十分之濃郁,但又唔會澀口!