2021-06-22 89 瀏覽
环境:在筲箕灣中心新的形薈商場,算是筲箕灣新地標飲食餐廳商場。新開噶餐廳。其實麻辣酸辣系列的餐廳已經飽和,呢個麻辣娘子因為特別噶裝潢就吸引不少人想試一試。服务:點單不需要人手。侍應生會體貼教導,但因為餐廳座位在玻璃窗扶手電梯側邊。來來去去都好不方便。有道菜等左好耐無上,一個男侍應生自己走過來問候話會幫我地跟進,呢點都可以加分。侍應都要講用心,人哋有留意下我地張臺。|泡椒炒牛肉^色香味俱全,辣椒多過餸系列。其實靚噶泡椒,一上來會聞到酸辣的香味,未食已經咽口水。但因為太多泡椒,我地都無辦法入口。牛肉嫩口粉嫩,味道足夠。|蒜泥白肉^唔知系未碟問題,成份份量太少。蒜蓉太少,醬汁過於太鹹。另外,飲料方面因為佢店內有手作珍珠奶茶以及特色奶茶之類,所以未見主動提供茶水客人,差少少感覺。在筲箕灣呢邊定位相對中上。但菜式菜品對比將軍澳分店就差了不少分。中規中矩。買單連珍珠奶茶普通街邊果款包裝。。。都收埋加一

环境:
在筲箕灣中心新的形薈商場,算是筲箕灣新地標飲食餐廳商場。

侍應都要講用心,人哋有留意下我地張臺。
|泡椒炒牛肉

^色香味俱全,
牛肉嫩口粉嫩,味道足夠。
|蒜泥白肉^
蒜泥白肉

唔知系未碟問題,成份份量太少。
蒜蓉太少,醬汁過於太鹹。

另外,

買單連珍珠奶茶普通街邊果款包裝。。。都收埋加一
泡椒炒牛肉