2024-12-10 0 瀏覽
龜記呢間茶飲店喺台灣好受歡迎,之前睇開嘅台灣YouTuber啦都好鍾意飲呢一間嘅手搖~估唔到而家開到嚟香港都有啊,我見葵芳同埋沙田都有分店!去開葵芳新都會嗰邊就同朋友叫咗嚟飲,比拼一下睇吓邊款最好飲! 🌟紅柚翡翠呢個係招牌飲品,我建議就嗌佢嘅微糖啦。佢最少只可以叫1分糖,但係我覺得呢個甜度就係最適合啦。本身紅柚嘅味道已經好濃郁,味道酸甜,所以唔需要額外叫太甜就可以,而且配合埋佢嘅翡翠茶底,會令你忍唔住一啖又一啖咁飲啦,喺夏天飲呢會非常之消暑開胃!🌟柳丁翡翠呢款嘢飲係另一款水果茶啦,柳丁嘅味道好新鮮,而且唔會過分地甜。綜合埋翡翠又係一個好好飲嘅配搭,但係如果比起紅柚黎講,記憶點冇咁深刻~ 🌟甘蔗四季春甘蔗四季春呢個配搭真係未試過,估唔到原來都可以咁清新。本身甘蔗嘅味道已經非常之解暑,再加上四季春,令到個味道更加之清新可口🌟蜂蜜三韻奶茶最尾嗌咗兩款嘅奶茶啦,見到呢一款係新嘅口味有蜂蜜。蜂蜜嘅味道好濃郁,一啲都唔係假嘅味道,而且佢嘅茶底非常之香濃,用奶茶去配搭,不單止可以食到蜂蜜香味茶味同埋奶香味。🌟33茶王奶茶最後我哋就叫咗店員推介仲有啲咩好飲,咁佢就推介咗呢一杯啦。一杯嘅特別之處就係佢嘅

🌟紅柚翡翠

🌟柳丁翡翠

🌟甘蔗四季春

🌟蜂蜜三韻奶茶
🌟33茶王奶茶
最後我哋就叫咗店員推介仲有啲咩好飲,咁佢就推介咗呢一杯啦。一杯嘅特別之處就係佢嘅茶底非常之香,配搭奶味係好出色嘅,我哋飲過之後都好多謝店員嘅推介