2016-10-25 209 瀏覽
呢間位於銅鑼灣中心地帶的達人包車,正正對住地鐵出口,極方便。之前聽聞呢度的"一米串燒"都幾出名,不過上到去見另一款更吸引,就是芝士排骨,超愛芝士的我又怎會不點呢??先叫了杯青色檸檬果汁特飲,大熱天時,食落夠冰涼又清新。點解覺得呢款芝士排骨比特式1米韓燒串更吸引,咪就係有兩整行芝士碎粒圍著爐邊,不過需要等一陣待芝士慢慢溶化才能把排骨包起。另外紅噹噹的5條排骨條,肉質非常軟腍,一咬便散開,而且醃得非常入味及帶點微辣。包上芝士後,軟腍的排骨配上彈性十足的芝士,口感豐富,淡淡的芝士香,正合我這個芝士迷。伴爐還有小香腸及小紫菜飯團,仲有蕃茄仔及韓式年糕,都幾豐富。用醬汁醮上年糕、腸仔及飯團,食落幾滋味!由於怕唔夠飽,所以另加了份韓式炒飯,本身在白飯上有加有紫菜及雞蛋,店員見排骨吃完就來幫忙把飯放進鍋中,和剛才的醬汁一起炒,辣辣地的飯又幾惹味。

先叫了杯青色檸檬果汁特飲,大熱天時,食落夠冰涼又清新。