2017-10-23 1520 瀏覽
今晚約左媽媽妹妹同姨甥仔去金鐘食意大利野 環境舒服夠大 枱距夠寬私隱高 其實係金鐘睇戲時發現這餐廳的 終於有機會去食啦 Reception靚女 禮貌地帶我們入坐 安排坐卡位 感覺讓人舒服 內裡裝修帶點優雅 坐下後提供Menu同遞上麵包盒 有三種類 暖暖的又係home made 特別好味 小朋友已急不及待食得津津有味 Calzone Provolone其實係意大利街頭常見嘅糕點 外形似大餃子 配料Mozzarella芝士 蕃茄醬 鹹火腿和百里香都幾巨型 侍應會分好四份送上枱比我地分享 味道鹹火腿較鹹 不過好好味 芝士還會拉絲 有蕃茄醬中和 好好味呀 內餡甚豐富 烤得皮脆仆仆 Linguine Vongole 呢個用左偏意粉 好多蜆 仔仔飽滿 蝦肉 白酒同西蘭花葉濃濃鮮茄味 麵質較硬 媽媽食左之後話可以淋些 其實我就覺得彈牙 不過淋些較適合老人家Spaghetti fish roe "Carbonara" style 呢個意粉用上幾款魚子煮的 三文魚子 烏魚子魚子醬 以Carbonara汁煮 每條麵都掛滿汁 香濃但帶少許腥味 不過係可以接受的 真係幾特別 半隻燒春雞 用上迷迭香做醬汁 完美

Calzone Provolone

Linguine Vongole
呢個用左偏意粉 好多蜆 仔仔飽滿 蝦肉 白酒同西蘭花葉

呢個意粉用上幾款魚子煮的 三文魚子 烏魚子
真係幾特別

半隻燒春雞 用上迷迭香做醬汁 完美配搭 雞肉嫩滑還保留肉汁 雞皮燒到脆仆仆食落一點肥膩感也沒有 連骨都一咬即碎 個汁係靈魂 提升都雞嘅鮮味 還配上燒過嘅蔬菜 好好味又健康 賣相都有9分以10分滿分

蘑菇忌廉湯
味道比我想像淡 但就好滑 感覺係隔左d蘑菇碎 其實有點碎粒可添嚼口 配脆脆面包粒 都好可口 最緊要係熱辣辣送上