2016-07-05
一行五人想搵個地方傾計食野,其中一個fd見到朋友起茶館影既靚相就建議話去。 旺角地鐵站行過去,可能唔太熟路既關係,大約用左15分鐘。 入到去發現茶館好「的骰」,好彩我地預早book左😳否則可能冇位坐😅本來想叫tea set試試,不過見到隔離枱既tea set+價錢..起晚餐時候叫似乎要一人食兩三個先夠飽😅所以都係叫幾個意粉+甜品+每人一杯飲品但因為得一個人煮,仲要每次煮一樣野...由我地落單到黎第一碟意粉應該等左一個鐘以上..大家都餓到細聲說不如食個m記再返黎😂然後我地用秒速...係瞬間就清左一碟意粉(其實一碟分五份都係一人一啖..食完一碟..一啖之後又係無盡既等待...Zzz...如是者loop左幾次..我地都起度諗,如果分開叫,一人一個餐會唔會望住另外四人逐個食😂😂實在唔會再encore 雖然店主好nice 都有同我地講唔好意思, 同埋聽到佢同客人既互動,問番唔同野食整成點,不過等既時間真係超過左我可以接受既範圍了Ps.茶館既位置附近係一啲色情場所(或者我地應該原路走),當晚食完大約9點幾,行番出旺角既沿途總覺得果個位置啲男性目光有啲令人不安,同友人都有點提心吊膽,連忙加快步伐🙈建
Ps.茶館既位置附近係一啲色情場所(或者我地應該原路走),當晚食完大約9點幾,行番出旺角既沿途總覺得果個位置啲男性目光有啲令人不安,同友人都有點提心吊膽,連忙加快步伐🙈建議女孩子們想取景都係揀tea time去吧!