2024-12-15 0 瀏覽
最近啱啱喺日本返嚟,又要返返去返工嘅日子啦。但係同事介紹,原來呢度有間Cafe好有日本風味,咁且出嚟試吓啦。一去到已經見到佢嘅座位好吸引,係日本風嘅榻榻米,好適合影相打卡,而且佢嘅舖頭都幾大,啱晒一班朋友gathering或者情侶拍拖。我覺得最抵讚嘅就係呢個虎蝦蟹肉意大利飯,因為佢嘅虎克好大隻,而且意大利飯又唔會太晏,雖然我鍾意食意大利飯,但係好多都比較硬,食完之後消化唔到,好食都冇用。但係呢度嘅意大利飯又夠咩而且又好食。最值得讚嘅就係佢嘅虎蝦好大隻,而且蟹肉都好新鮮,真係好值得嚟試吓呀。朋友叫咗呢個虎蝦香草濃汁扁意粉,佢就話個意粉好濃味,不過意粉有少少唔夠硬,鍾意食濃味嘅朋友可以嚟試吓。呢間餐廳又靚又抵食,就算要等位都會推介大家嚟試吓啊。

呢間餐廳又靚又抵食,就算要等位都會推介大家嚟試吓啊。

• 虎蝦蟹肉蟹膏濃蝦汁意大利飯
  • 櫻花蝦明太子奶油汁扁意粉