2023-11-16
蕃薯🍠下個月生日啦,同學仔媽咪話要同蕃薯🍠食生日飯🤲🏻甘小朋友要食得健康媽咪就上網咩地方餐廳適合小朋友💕我搵到啦 見到呢到有適時識食既菜單 好適合小朋友🙌🏻咩係適時識食阿媽咪?🫶🏻大自然有四時之變,農作物與海 產食材亦會隨之而 產生變化,孕育出最佳狀態 ◆ 潮式美食:源自中國廣東省潮汕地區,包括汕頭、潮州、揭陽等地的潮式美食,以其獨特的風味而聞名,而擁有精巧手藝的潮江春及潮庭師傅,更令潮式美食昇華到另一層次五指毛桃粟米豬骨湯💟用咗五指毛桃 粟米 排骨 蜜棗 好清甜🫶🏻仲有少少椰香,有化痰止咳功效 小朋友飲就岩哂🤲🏻薑蔥生蠔蘿蔔糕💟自家製蘿蔔糕 ,潮汕產生蠔 、薑葱等 炒到好香😋薑葱 生蠔蘿蔔糕融和 是秋天送飯的^_^既煲仔菜 😋非常惹味金華火腿蒸馬友💟新鮮馬友配搭金華火腿片 腥味不彰 鹹香鮮味 小朋友超中意食 送飯一流🫶🏻好快就清哂🙃🙃栗子鮮冬菇大芥菜💟本地冬菇,大芥菜 粟子 真系好好味阿,蕃薯🍠一個人食哂啲栗子😂有冇甘食得阿👻👻🙌🏻🙌🏻💟以上種種菜式,都非常適合🈴親子,老人家🧓💟⭐️ 美心中菜將贊助港幣 $10予新界蔬菜 產銷合作社有限責任聯合總社(菜聯社) 以支持本地農業發展⭐️⭐️驚
咩係適時識食阿媽咪?🫶🏻
五指毛桃粟米豬骨湯💟
薑蔥生蠔蘿蔔糕💟
金華火腿蒸馬友💟
新鮮馬友配搭金華火腿片
栗子鮮冬菇大芥菜💟
本地冬菇,大芥菜 粟子
💟以上種種菜式,都非常適合🈴親子,老人家🧓💟
⭐️ 美心中菜將贊助港幣 $10予新界蔬菜 產銷合作
社有限責任聯合總社(菜聯社) 以支持本地農業發展⭐️