餐廳: 彩福皇宴 (安達中心)
資訊:

2019-01-11 132 瀏覽
今日做嘢有少少遲,同啲同事約好咗喺呢間酒樓度食嘢,真係要搵左一陣先搵到呢個地方,到達後發現大家到齊啦,我最遲,不過都有個好處,就係唔使我諗食乜嘢,大家已經落左單,而且嚟到就有得食港式街頭蝦米豬腸粉(隻)係豬腸粉個名以為係普通野,但係原來可以用醬汁將佢點綴得咁美輪美奐,而且唔係得個靚字,呢啲醬汁嘅份量,同豬腸粉嘅比例我覺得剛剛好,豬腸粉都幾滑,不錯!蝦蝦霸霸 一隻$8 好大隻,好飽滿原隻鮑魚燒賣皇咁矜貴嘅燒賣真係第一次食,竟然燒賣之上係原隻鮑魚!金奬旋風流沙包芝心呢個旋風真係睇多兩眼我都眼花,一於一口咬下去啦!裏邊係熱熱的奶黃令人十分之滿足海皇千絲春卷 呢個真係超級正,外皮勁酥脆脆皮燒腩仔燒腩仔嘅魅力真係沒法擋!皮脆,肥瘦分布都幾平均!陳皮聖女茄好開胃金粟紅米肉碎炒飯又健康又好味嘅炒飯!

港式街頭蝦米豬腸粉(隻)

蝦蝦霸霸 一隻$8

好大隻,好飽滿

原隻鮑魚燒賣皇

咁矜貴嘅燒賣真係第一次食,竟然燒賣之上係原隻鮑魚!

金奬旋風流沙包芝心

海皇千絲春卷

呢個真係超級正,外皮勁酥脆

脆皮燒腩仔

燒腩仔嘅魅力真係沒法擋!皮脆,肥瘦分布都幾平均!

陳皮聖女茄

好開胃

金粟紅米肉碎炒飯

又健康又好味嘅炒飯!

2018-11-09
午餐