餐廳: 何車車仔麵 (大南街)
資訊:

2022-07-20 215 瀏覽
今日試嘅呢間車仔麵並唔係以傳統印象呈現,店舖入面比人一種好舒服嘅感覺,環境乾淨企理,樓底夠高好有空間感,比起一間麵檔,佢更似一間小清新cafe🌱.老何麵十餸 HKD62如果有選擇困難症嘅,可以試下佢地嘅十餸麵,咩都有啲亦都可以試多啲唔同餸!佢入面有豬皮、糖心蘿蔔、魚蛋、豬紅、雞翼、雞翼尖、腩肉、豬腸、肥牛、魚片頭佢每樣餸都好好食,好入味,唔會有種白烚或者冇味嘅情況出現特別想講講佢個腩肉係燒過黎,好香口,而且完全冇果種好好臭嘅豬肉味,諗番起都吞左啖口水差啲唔記得咗提佢嘅湯底,係用左蜂蜜桔梗川貝等等去熬製,好清甜差啲連湯都成碗飲晒今次我地仲叫左個蒜香麻辣撈粗同埋兩個自選餸,一個係飛天牛腩,一個係燒牛舌芯,牛腩重牛味而且爽軟不韌,燒牛吞亦都外脆內軟🐂一般車仔麵嘅選擇同配搭都已經好多,而佢地除左一般米粉米線油麵河粉之外,仲有讚岐烏冬,拉麵,黑松露撈麵,涼拌麵等等,菜底亦都唔只得菜心生菜,佢仲有西蘭花、關東煮或者係野菜,好多選擇之餘亦都非常之有特色行開呢頭如果諗唔到食乜嘢想簡簡單單食個麵都不妨嚟呢度試吓啦!何車拼盤 HKD40港式絲襪奶茶 HKD25.何車車仔麵地址 |太子大南街28號地舖

老何麵十餸 HKD62

佢每樣餸都好好食,好入味,唔會有種白烚或者冇味嘅情況出現

何車拼盤 HKD40

港式絲襪奶茶 HKD25