2021-05-03
母親節帶阿媽上黎食泰國野,之前都聽過幾難約,試過一次即日電話bk無位,醒水早d打。入到鋪幾大幾寬躺,設計簡約幾靚仔。坐低一睇menu, 欸 甘少選擇既?可能食開細店 淨係炒金邊粉 炒飯都分 豬 牛 海鮮,呢度得一種,海鮮敏感我無辦法。價錢預左貴少少,工廠區無平價,80-90 貴8-10蚊都合理。叫做三樣野:泰式鹵水豬手,生菜肉碎,泰式炒飯豬手:好冧,唔錯。係唔夠入味,都OK. 生菜肉碎:第一啖入口唔錯,味道夠,岩口味。第二下就開始奇怪,甘多汁。食食下見到成個底都係汁,原來係生菜肉碎湯,新野黎(?)泰式炒飯:食第一啖有d特別,感覺好似荷葉飯甘有種香味撲鼻。咬咬下就奇怪,點解好似甜甜地,仲要飯係濕?好似蒸熱再擺碟,唔似抄出黎。泰式荷葉蒸飯?總結:整體味道一般,可能唔岩口味,覺得唔至於係爆場果種級數,炒作feel比較多。
叫做三樣野:泰式鹵水豬手,生菜肉碎,泰式炒飯
豬手:好冧,唔錯。係唔夠入味,都OK.