2023-09-22 48 瀏覽
今次去灣仔接朋友仔收工👯‍♂️👯‍♂️👯‍♂️口痕痕想搵間海鮮餐廳食餐好既🤤 就見到依間位於鵝頸橋附近的喜記❣️🤩 即刻飛奔過去嘻😋 一入到去,見到大大個「蟹皇」的書法字畫,非常壯觀😍🌟 亦令我地超想吃蟹食🥴 咁就點咗個避風塘炒蟹🦀❤️ 炒得超夠穫氣👍 整係聞著蟹的香氣已經可以食三碗飯😋😋😋 蟹肉食落超鮮超嫩,甜美中帶辛辣,非常惹味🤤 不愧為招牌推薦👍👍👍未夠喉,叫多碟椒鹽鮮魷🦑 魷魚炸得又酥又脆😚 超級香口😚😚 食落同樣辣中帶鮮,滋味滿分😆😆😆最後打返個飯底🍚🍚 叫咗個瑤柱蛋白炒飯,同樣炒得勁夠穫氣❤️‍🔥 乾身不油,入口每一啖都散發著瑤柱和蛋白的香氣,口感一流😙 成餐飯真係勁滿意勁滿足🥰🥰🥰