2017-09-23 133 瀏覽
原隻軟殼蟹墨汁意大利飯 呢個價錢唔使太著意 皆因去食果陣咁岩做最後一日單點六折優惠 實情跟set連餐湯餐飲正價都係$16x左右咁對呢客risotto大致覺得ok 軟殼蟹有兩邊方便share食 脆脆地身唔會淋左 墨汁係會整黑個口果種 飯身軟硬度算中等 有些少配菜咁 不過黑媽媽影相就難啲影得靚花子舍熱香餅 $69本來諗緊叫兩份main course定一份加side dish 見有熱香餅就點左 落單果位會好心提你使唔使食完主菜先上我覺得呢份係幾純粹既熱香餅 好特別又講唔出 但鍾意熱香餅之人應該都岩食 表面淋有糖漿同朱古力醬 醬既份量適中唔會過甜 側邊有粒士多啤梨同有啲cream 如果嫌有啲dry就可以連cream一齊食 pancake入面有香蕉 生果配pancake黎講香蕉都算係幾fd既配搭 撇除本人有點對熱香餅偏愛 呢份算係中規中矩standard quality 六折左食算係咁玫瑰芝士蛋糕 $39又遇到驚喜之作!cheese cake食唔少 不過第一次食啫喱面既cake 仲要係幾特別既玫瑰味 雖然啫喱層唔算厚 但係玫瑰味都幾出下 我係鍾意啫喱連cheese cake同餅底一齊食 可以稍減

原隻軟殼蟹墨汁意大利飯

花子舍熱香餅 $69

玫瑰芝士蛋糕 $39

又遇到驚喜之作!cheese cake食唔少 不過第一次食啫喱面既cake 仲要係幾特別既玫瑰味 雖然啫喱層唔算厚 但係玫瑰味都幾出下 我係鍾意啫喱連cheese cake同餅底一齊食 可以稍減cheese既膩度 餅底略厚要稍為用力切落底 碟上寫既字係Flora House亦即是店名 呢件cake係店鋪推介 我覺得都對得住推介之名 咁既layering設計簡單得黎市面又無咩見 值得一讚