2009-10-02 10 瀏覽
今日知道會系銅鑼灣度吃飯,所以特等搜索左下附近d餐廳,發現依間口碑都幾唔錯咁,甘就一於去試下咯~~~我地系大概1點左右去到,國慶日居然餐廳入面可以如此冷清,零零散散咁坐左2、3圍臺,d sale好得閒,我地是但穩個位就急急腳咁點野吃啦~~~中午有個優惠套餐,系點一個主食,跟住就有小食同飲品贈送~~~我地一起要左兩個冬陰功蝦湯,要左個香辣鳳爪同魚餅~~~上菜速度都幾快下,首先上黎系碟鳳爪,哇,真系送既也唔會好優惠咯,成碟先得3只鳳爪,可憐~~~跟住系個魚餅,好細件,一啖就可以吃曬,不過勝在魚餅入面d香料好足,最贊就系依個啦~~最後出場就系個冬陰功蝦湯粉,我要左個金邊粉,吃落去幾煙韌,湯底唔錯,好適合用黎送飯啊~~但系我就嫌距唔夠辣咯,味道還ok啦~~~
我地一起要左兩個冬陰功蝦湯,要左個香辣鳳爪同魚餅~~~
香辣鳳爪
冬陰功蝦湯+魚餅