2021-10-02 939 瀏覽
(申利,呢餐係食咗鼻敏感藥眼瞓到暈唔想no show照去既,所以更加「偏頗」😂)呢間一直都知,都會安排去但係未有動力去。有日四五點玩到無野好玩又開米之蓮嗰個網站喺度睇餐廳,果下再睇可線上訂既就訂左佢。仲同另一半講,我訂到呢一間,之前好full 㗎!咩有啖好食之前拍過片搞到好難book。跟住當住佢面開所有影片拉落去……我book錯左🥲。 (真係人才😂😂😂)記錯A字頭、又求其,見又係米豬連。呢間好易book,一、兩個星期之內既平日lunch一位但整體我真係覺得比較貴,因為同我最鍾意嘅Petrus同robuchon 既lunch比。呢兩間嘅環境服務同埋食物都好好多😅,又「平」啲。淨係講緊幾多道菜式,當然內容唔同價錢會好唔同。但係當然餐廳越多越好😋🙏🏼🙏🏼🙏🏼 依間可能餐牌今次唔係太適合我,同埋無胃口食野,除左龍蝦個道菜食晒,其他都無食晒😅普通。但我因為果下唔舒服,唔想取消預約,內心掙扎俾唔俾起碼五舊……(我唔舒服到真係想唔去,想問人地公司戶口過數,但唔想俾最少一位六百幾加一🥲。左諗右諗又唔想no show、又唔想同人交流、解釋……眼訓住企到起身行到就照去🥲)個下一啖都無食到;返去用氣炸鍋加熱
記錯A字頭、又求其,見又係米豬連。

呢間好易book,一、兩個星期之內既平日lunch一位
淨係講緊幾多道菜式,當然內容唔同價錢會好唔同。

個下一啖都無食到;返去用氣炸鍋加熱,質素果然一般😬
因為一上台睇佢個樣我會覺得佢唔算好食,米豬蓮或者好啲嘅西餐,麵包既級數唔應該咁嘅樣。
記得好似四分一拎去加熱150度兩分鐘?再160定高少少再一陣……

都係普通。送既餐前小食,我已經食得咸但真係幾重口味,無胃口食左十分一試味就算

普通,刺身……諗起想去食返omakase ……

咩都試下啦,佢已經將啲嘢整成啫喱又泡沫又醬咁,fusion🤪
湯係正路濃甜既

正正常常,火候同汁都幾好;龍蝦好難唔好味😂

一般;係我自己唔鍾意熟咗嘅鰤魚?唔sure,唔記得。我係唔鍾意呢類嘅質感。係自己perfect銀鱈魚、燕星、桂花之類滑身既

原本叫咗乳鴿,個內心係咁掙扎,因為唔係全熟嘅,我驚自己食唔落,又唔想食豬,又唔想食牛(牛要加三百幾,我會寧願自己買一盒喺屋企燒😂😂😂😂😂,因為要加錢就唔想叫,如果加一百幾十就會😬)

個汁好味,濃魚湯同咩咩咩;又係唔會認真聽😅。好味到想叫佢比多幾啖我,因為佢係用個煎pan仔介紹完就畢幾匙落嚟。內心:俾多少少我🥲
其他咩新薯、菇同個有nuts既醬都無咩感覺

甜品唔靚,好hea,同埋佢個碟?碗?太細,如果轉大嘅碟扮吓嘢會impressive d
我唔鍾意食甜野,都係樣樣撩少少試下,普普通通啦。

甜野😂😂😂 試十分一;有包咖啡非常好

服務好好既,比得上我鍾意個兩間,但未夠佢地咁好。如果服務整體咁多次印象上,robuchon Petrus 有95。呢間都有89。
同埋會同另一半黎再食下😅,因為易book同正正路路