2017-07-11 1617 瀏覽
第二次寫呢間餐食評, 離開呢區工作, 已接近年多,原來荔枝角也變了不少。相約好同事交收加個 Fine Dining 是常識吧 必然去我心水餐廳 Enjoy Chef 太約六點半到, 職員見我倆 行裝大包+細包, 便安排坐近門口位置,  實在貼心 。點了兩 set (七折餐)  頭盤、餐湯、主菜、咖啡或茶 and 仲有甜品 頭盤: 火炙吞拿魚配蟹肉酥皮盒、 吞拿魚加配蟹籽及黑醋汁夠鮮味醒胃;酥皮盒焗得不錯,牛油香夠鬆及脆口加蟹肉好配搭。餐湯::黑松露什菌忌廉湯 主菜:香煎低溫慢煮加拿大極黑豬扒、好味到爆燈,淡淡粉紅色,超淋肉質, 不是死實實般,一碟豬扒也有兩種醬汁選擇。甜品 :檸檬慕斯、及格。甜品加寫有 Happy Birthday。要順帶一提, 職員真的好貼心, 下午覆枱時多次問及是否需要寫生日朋友的名字, 我話不用。
相約好同事交收加個 Fine Dining 是常識吧
 必然去我心水餐廳 Enjoy Chef

餐湯::黑松露什菌忌廉湯

主菜:香煎低溫慢煮加拿大極黑豬扒、好味到爆燈
火炙吞拿魚拼酥皮盒蟹肉
黑松露什菌忌廉湯
香煎低溫慢煮加拿大極黑豬扒
題外話/補充資料: 現今租金及食材貴, 其實呢類小店可以保持到食物水準, 加一後只收三百多元, 何不多多支持呢!
2017-06-27
生日