2022-06-11
離開香港三個月,上星期返到香港之後琴日終於隔離完😎。今日黎到元朗形點一期嘅Pizza Maru。黎到見到好旺,大排長龍,不過呢間等得值,之前食過荃灣分店,我相信呢間分店嘅質素一定都甘Good😂。。凱撒沙律with炸虎蝦沙律菜好新鮮,沙律汁亦都調校得啱啱好,唔會太酸或太甜,十分開胃😁。而且虎蝦大大隻咬落好有口感,薄薄的一層炸粉,酥脆的外表加上虎蝦的肉質,口感非常獨特😋。。帶子泡菜卡邦尼泡菜卡邦尼,好特別嘅一種配合🤪,估唔到又幾好食,泡菜嘅味道唔會十分重,配上卡邦尼Creamy的味道,完全唔覺得膩😆。。韓式海陸pizza必食推介👍🏻👍🏻,除咗有邪惡嘅拉芝之外😍,仲有韓式烤肉,幾種唔同嘅味道同成個Pizza十分之夾,明明Pizza係一種飽肚嘅嘢,但佢真係好食到停唔到口🤪。。蜂蜜蒜泥炸雞(6pcs)&火辣秘製炸雞(6pcs)口感外脆內軟,酥脆嘅外表咬落卜卜聲,即使係雞胸肉,食落都唔會話嚡口😝。而味道方面,雖然兩款都各有特色,不過我首推火辣口味,果然炸雞就係要辣先好味😋。。Mango Passion Iced Tea & Aperol Spritz始終食咗咁多炸嘢同肥膩嘢,當然要飲番杯嘢飲啦,以
凱撒沙律with炸虎蝦
帶子泡菜卡邦尼
韓式海陸pizza
。
蜂蜜蒜泥炸雞(6pcs)&火辣秘製炸雞(6pcs)
。
始終食咗咁多炸嘢同肥膩嘢,當然要飲番杯嘢飲啦,以上兩杯飲品都唔錯,味道Fresh得來又唔會好甜🥰。