2017-05-22
有邊個女仔唔鍾意食甜品, 女仔會有第二個胃放甜品, 我都唔例外係The one 睇完戲, 見到有間餐廳專食Churros, 係西班牙油炸鬼, 我就未食過, 老公見到後, 本身就話唔食呢D fancy 野, 但佢話食過Churros 好好食, 而且有蛋包飯俾佢填肚, 佢先同意帶我入去試下雖然呢到係有得食西班牙Churros, 但餐廳格局幾有日本feel, 女仔實鍾意Menu 好有心思, 用左餐廳LOGO形狀, 好精緻, 揀好野食, 就落左Order 先黎到一定要食churros架嘛, 揀左個Churros Combo 配焦糖雪糕, 同埋Frenchtoast, 驚老公唔飽仲要左個蛋包飯個咖哩漢堡扒蛋包飯最快上, 賣相同感覺都好吸引, 入面用左日本珍珠米蛋包飯淋左濃郁既咖哩汁, 醬汁惹味, 味道完全唔辣另外漢堡扒肉味幾濃, 但略嫌質感太實, 值得一提嘅係飯入面撈埋左腸仔粒, 就咁食都好好味跟住其餘兩樣都等左好耐先上, 差唔多半個鐘, 但一黎就差唔多一齊黎Churros係即叫即做, 係鋪內用機器搓出有坑紋麵條, 再即刻炸, 難免等得咁耐Churros combo黎到時仲係熱既, 外層炸得
Menu 好有心思, 用左餐廳LOGO形狀, 好精緻,
揀好野食, 就落左Order 先
toast, 驚老公唔飽仲要左個蛋包飯
蛋包飯淋左濃郁既咖哩汁, 醬汁惹味, 味道完全唔辣
Churros combo黎到時仲係熱既, 外層炸得好脆, 坑紋沾上唔少砂糖, 超級邪惡
用手拎起過churros黎影相, 表面唔算好油喎, 仲幾結實
Churros賣相雖然簡單D, 無特別形狀或者加添其他味道, 但對於我黎講, 味道同口感都非常好,
Churros咬落去, 外脆內軟, 帶少少肉桂味, 令人印象深刻, 老公都話好邪惡
亦可以加 雪糕黎食, 冷熱合一, 口感好得意
至於個French Toast, 份量比我想像中既大, 切成立方體的西多士, 淋上蜜糖, 賣相精美, 攞滿分
有少少水果伴碟, 可以中和番油膩感
西多士真係不得了, 蛋漿完全滲入麵包再炸成多士
多士中間滲出蛋香, 軟軟淋淋, 食落有D 似布丁
都係個句, French toast 都好邪惡
最後叫左杯抹茶沙冰share 飲, 最頂仲加左cream,賣相幾好, 抹茶味好濃郁, 沙冰打得好幼細, 口感: 爽呀~