2010-06-29 10 瀏覽
知道馮女士有新店開張, 終於等到放假時去試下. 去到見到馮女士, 態度好親切呀~共有6款曲奇, 但我對檸檬曲奇& 花生牛油曲奇無興趣, 無試. 只試咗4款:牛油曲奇/ $48一包: 好重牛油味, 多鬆化. 頗甜.杏仁曲奇/ $48一包: 好重杏仁味, 好香, 比牛油曲奇硬少少. 無其他曲奇咁甜.特濃朱古力曲奇/ $53一包: 重朱古力味, 牛油味都重, 最甜.碎朱古力曲奇/ $53一包: 重牛油味, 少少朱古力味, 頗甜.可能我期望太大...有少少失望. 無錯係牛油味好重好香, 但可惜偏甜...如果要keep fit 的話, 呢間cookies shop 唔啱keep fit 人士. 曲奇四重奏健康好多. 但如果係鍾意重牛油重甜味ge 人, 絶對係不錯選擇~!仲有4款蛋糕, 由於所有蛋糕都有人訂咗...無得試tim... 店員話蛋糕要預早2, 3 日訂先有~短期內一定要試下~!
知道馮女士有新店開張, 終於等到放假時去試下.
去到見到馮女士, 態度好親切呀~

牛油曲奇/ $48一包: 好重牛油味, 多鬆化. 頗甜.

曲奇四重奏健康好多.
但如果係鍾意重牛油重甜味ge 人, 絶對係不錯選擇~!

店員話蛋糕要預早2, 3 日訂先有~
短期內一定要試下~!
2010-06-19
  • 牛油曲奇