2018-08-12
以前喺灣仔返工都知有d酒吧唔止夜晚先開,有做埋午餐。而家黎到上環,原來都有唔少酒吧都有咁做今次得同事介紹黎到,有兩層,下面個層有吧枱同幾張枱,另有樓上一層,不過都係得幾張枱,地方唔算大,如果想試建議book位坐低睇睇餐牌,一共有5款 set lunch,咁我地5人就唔使諗叫晒5款試啦 (快到連餐牌都冇影低)轉個頭,侍應端上一籃麵包同蕃茄什菜湯,個湯好多料 (之前睇過openrice呢度見有牛角包,點知冇,得麥包,有少許失望)主菜有:2碟意粉,一碟有茄汁及銀魚干 (幾香口),另一碟係白汁,有雞肉及菇另外有一份牛扒 (揀左7成熟),燒豬仔肶,同埋沙律牛扒同豬仔肶嘅配菜唔只一般西餐咁有薯仔,仲有蓮藕 西餐黎講算幾特別不過薯仔咬落太爽口,心想唔係應該煮得“林”身嘅咩 牛扒亦有小部份煎燶左,不過都唔錯價錢方面:牛扒188蚊,沙律就88,兩款意粉都係百零蚊左右,in between 牛扒同沙律嘅價錢中間整體黎講同事都覺得意粉做得唔錯,後尾埋單個陣個侍應話呢度係意粉做得幾好,因為個廚師係去意大利學左兩年最後仲有印仔card送,每食一個set就蓋一個印,儲夠十個就有一個 free lunch set
另外有一份牛扒 (揀左7成熟),燒豬仔肶,同埋沙律
最後仲有印仔card送,每食一個set就蓋一個印,儲夠十個就有一個 free lunch set 今次已經有五個印,即係幫襯多五次就可以了