2021-06-10 471 瀏覽
認識元朗的爽爽,係好幾年前我仲喺有線做嘢時,有個特輯叫 #通脹來了,每星期去不同區格價制定「#有線通脹指數」,其中一區係元朗,每次到訪都係幫襯爽爽。之後特輯完結,我都好耐無入元朗幫襯了。早排元朗國朋友帶路美食團,爽爽係目標之一,原來間舖已經由傳說中的 #鳳攸北街 搬咗去 #鳳攸南街,店面差唔多大,都係咁迫。二話不說叫咗新醉雞豬扒撈 ($80),要咗價錢貴啲嘅新鮮醉雞,佢俾咗雞髀我,斬件上都起碼有六、七件,花雕酒味好香,但唔會苦,雞肉好滑,仍然保持水準!豬扒有得揀肥瘦,我無揀,結果就少少乾身,但醃得好味,又係切開有六件,份量真係幾足,就咁睇價錢少少貴,但計埋份量,其實幾抵食。味道:8/10賣相:6/10價錢:7/10環境:5/10📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下7號舖#hkrestaurant #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodblog #foodie #foodiehk #香港美食 #美食 #foodphotography #foodstagram #foodreview #鐵食評 #食評 #爽爽麵食 #爽爽 #爽爽醉雞 #元朗

味道:8/10
賣相:6/10
價錢:7/10
環境:5/10

📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈地下7號舖

#hkrestaurant #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodblog #foodie #foodiehk #香港美食 #美食 #foodphotography #foodstagram #foodreview #鐵食評 #食評 #爽爽麵食 #爽爽 #爽爽醉雞 #元朗 #元朗餐廳 #元朗美食 #元朗掃街 #醉雞 #花雕醉雞 #YuenLong
醉雞豬扒撈
2021-05-27