2023-10-29 1002 瀏覽
去完故宮博物館,費事行去第二度,就上嚟呢度食。當晚約有六枱客,環境清靜,最吸引當然係個夜景!菜牌用iPad ,以為好先進😂,都係人手落單!菜式普通,結果我哋揀咗一人套餐。前菜三小碟,中間的華梅車里茄最好食,酸酸甜甜,真開胃;叉燒夠淋,只得兩片;醉雞冇乜酒香味。茶樹菇螺頭燉湯,夠濃但唔鮮甜,只有鹹味。最差的是兩個朋友嗰碗都係熱辣辣,我嗰碗係和暖的。堂堂高級酒樓,可以咁求奇?皇后大虎蝦,買相好靚,蝦殼煎香,蝦肉本身冇乜味,靠個甜甜哋嘅汁,同灑啲蝦子。侍應冇收走我哋食完蝦嗰套刀叉,原來留返食海參😂蝦同海參唔同味,換套刀叉有幾難!花菇入味,其實個汁唔錯,但海參未夠火候,要炆耐啲。全個套餐以芙蓉燴海斑球最似樣。芙蓉係上湯、炸瑤柱、蛋白、番茄等,清清哋。唔係新鮮班球,肉質實而無味。食埋上面的炸薑絲,可以僻腥味。魚湯浸溫室菜苗,湯濃夠熱有魚味,浸幾條白菜仔,有住家餸風味😂食埋甜品蛋白杏仁茶,朋友話啱啱夠飽當晚得三個侍應,唔知係唔係唔夠人,我哋啲碗碟,一係等好耐都冇人收,一係就未食完(朋友仲挾住嚿餸)冇問過我哋就收走又大力放低食物,連普通酒樓啲姐姐都好過佢哋!我嘅評分係中下,未至於劣評。希望日後可以改

菜牌用iPad ,以為好先進😂,都係人手落單!
菜式普通,結果我哋揀咗一人套餐。

侍應冇收走我哋食完蝦嗰套刀叉,原來留返食海參😂
蝦同海參唔同味,換套刀叉有幾難!

花菇入味,其實個汁唔錯,但海參未夠火候,要炆耐啲。

食埋甜品蛋白杏仁茶,朋友話啱啱夠飽

又大力放低食物,連普通酒樓啲姐姐都好過佢哋!
我嘅評分係中下,未至於劣評。希望日後可以改善啦!