2019-02-10
雖然香港有數唔清咁多間既日式餐廳,但今次同朋友訂既餐廳,無論係其內部日本風既裝潢,定係食物既水準都令人好驚喜! . 從尖沙咀A2 出口行大約5分鐘就可以到達餐廳門口,一踏入門就好似置身日本一樣,邊上樓梯邊欣賞兩側掛著日本幅畫。一坐低,身穿和服既職員為我地點菜,前菜方面,我地點左蟹籽沙律和枝豆。好快職員就上菜。枝豆一盤份量十足,因為烘過既關係,入口微溫,而且粒粒軟熟香甜。大華沙律係贈送既~呢間餐廳特別出名涮涮鍋,所以我地決定試下和牛壽喜燒鍋湯底清甜,材料十分豐富。牛肉新鮮易咬,金針茹,娃娃菜,豆腐入味,吸哂牛肉湯底既甜味。如果鐘意日本火鍋既朋友就一定要試下呢到既涮涮鍋啦。.除左牛肉涮涮鍋,仲有個日式汁炒飯同乾身港式炒飯唔同,呢個炒飯軟身好夾炒蛋金針茹爽口既口感,十分易入口。.鐵板蒜片牛柳粒牛肉唔老唔生,岩岩好係七成熟,只用蒜片提味,所以食到既牛肉原味十分突出。一口牛既大小亦十分方便食用。
大華沙律係贈送既~
呢間餐廳特別出名涮涮鍋,所以我地決定試下
和牛壽喜燒鍋
湯底清甜,材料十分豐富。牛肉新鮮易咬,金針茹,娃娃菜,豆腐入味,吸哂牛肉湯底既甜味。如果鐘意日本 火鍋既朋友就一定要試下呢到既涮涮鍋啦。
除左牛肉涮涮鍋,仲有個日式汁炒飯
鐵板蒜片牛柳粒