2020-09-28 54 瀏覽
台灣式打邊爐首選老鍋❤️ 酸菜控既我每次黎都必order既「酸菜白肉鍋」,裡面有蕃茄、粟米、寬粉,個粉吸晒湯底既精華,好濃味☺️☺️如果唔大食既人,其實食完個湯已經好飽下,好足料既湯底😘😘配料方面我地叫左超好味既「響鈴卷」,自家炸既響鈴,少了那種千年油的味道,仲要現炸係特別脆身+熱辣辣😝之後當然少不了台灣式丸子(梅菜豬肉丸、麻辣鹵肉丸、韭菜餃、魚皮餃),丸子吸晒湯既濃味,食落又爆汁,果然係誠意之選🥳最後一定要黎返個「老鍋台灣麵」,手打麵加上唔係炸既,感覺好健康同煙煙unun 好夾打邊爐 ❣️❣️另外一提,記得要點「烏梅汁」,酸得黎唔甜,烏梅味好真實,唔係狂加糖水個種烏梅汁,好解渴🙏🏻