2022-05-27 78 瀏覽
呢一間非常近油麻地地鐵站,本身覺得好似普通嘅刀削麵餐廳咁,但係發現原來係深藏不露。首先佢嘅價錢非常抵食,一個餐除咗刀削麵同肉類之外,包埋飲品都只係五六十蚊,下午茶嘅話更加平!當日我同兩三個朋友一齊食,所以我哋都帶咗唔少小食。個人認為佢哋嘅醉雞係我暫時食過最好食嘅一間,食得出佢哋嘅醉雞花咗唔少時間去醃製,味道非常濃郁,非常入味 。唔好以為跟餐雞嘅份量好少,反而比我想像中多成一倍有多,而且啲雞肉好滑身甚至會被雞髀位置。再講下佢嘅蒜泥牛展,蒜泥味好香,唔會好難而且同牛展嘅味道都幾夾。牛展切得薄身,非常容易入口同咀嚼。豬頸肉份量非常之多,而且油份唔會好重,唔會覺得好滯。春卷有六七件咁多,食落口唔會成口油,入面嘅用料亦都非常豐富。再講下佢哋嘅刀削麵,棉質非常彈牙,而且見到廚師係即砌,非常新鮮!湯底清甜,亦都可以叫單拼或者雙拼等等,東坡肉非常肥美,十分入味。