2019-08-07
放工去灣仔飲咗茶茶go🍹🍸, 慢慢行返去time square睇bazaar. 行到好攰, 又好肚餓,咁啱朋友喺附近. 佢哋邀請我一齊join埋食dinner😚😚😚.我都冇問佢哋食乜嘢, 原來去沙嗲王,😅😅😅. 好多年冇食過沙嗲王, 原來已經喺銅鑼灣廣場搬咗去黃金廣場。😯😯我去到仲係等緊位, 估唔到佢咁旺場。咁多年冇食沙嗲王,原來佢而家係動漫為主題, 裝修同埋餐牌食品,都圍繞住唔同 推廣時期嘅主題動漫。😀 座位環境都算舒適。係極度繁忙嘅環境之下, 店員仍然能夠保持禮貌,以極高速嘅狀態工作😳😳 真係辛苦曬佢哋。講番佢哋啲食物, 真的非常咸😫, 很多味精😭😭😭 所以你係一定會幫襯佢嗌嘢飲😂😂😂椒鹽雞軟骨很脆很香口, 但 鹹味很重和多味精。白咖哩 豬扒飯白咖哩很油膩😅😅 而且都是很鹹。蟹粉豆腐鍋配薄餅蟹肉份量不少豆腐很滑, 但非常鹹和很多油😫黃咖哩 脆炸爐魚飯炸爐魚很香脆, 同炸雞軟骨都係同一種脆粉,所以都係好咸😅😅鮮茄芝士焗餃子餃子皮焗得太乾有點硬, 茄汁味道偏鹹。脆蝦棒 外皮鬆脆, 細細條 一啖一件好方便。芒果椰汁西米沙冰因為所有嘢食實在太鹹,所以覺得呢杯沙冰好好味, 西米煙韌 芒果味香
我去到仲係等緊位, 估唔到佢咁旺場。
椒鹽雞軟骨
很脆很香口, 但 鹹味很重和多味精。
白咖哩 豬扒飯
白咖哩很油膩😅😅 而且都是很鹹。
蟹粉豆腐鍋配薄餅
蟹肉份量不少豆腐很滑, 但非常鹹和很多油😫
黃咖哩 脆炸爐魚飯
炸爐魚很香脆, 同炸雞軟骨都係同一種脆粉,所以都係好咸😅😅
鮮茄芝士焗餃子
餃子皮焗得太乾有點硬, 茄汁味道偏鹹。
脆蝦棒
外皮鬆脆, 細細條 一啖一件好方便。
芒果椰汁西米沙冰
因為所有嘢食實在太鹹,
所以覺得呢杯沙冰好好味, 西米煙韌 芒果味香濃。
阿華田脆脆朱古力沙冰
味道偏淡,沒有很香濃的阿華田味道😑
睇返張單,其實食物嘅份量偏少,但價錢也不便宜。 以呢個價錢有更加多嘅選擇。