2020-10-31 4156 瀏覽
其實我真係唔係好食得辣,不過已經由以前完全食唔到,到而家可以食到少少+appreciate到少少辣既惹味,可以話係有進步。朋友極力推介下,我地黎到好出名既烤魚。佢地話食得烤魚點可以唔食辣,唯有食少少少少少辣餐廳係尖沙咀中心,但上一樓就感覺好似去左第二度咁。雖然唔易搵,但都真係好多人識黎,記住要訂位!呢度裝修好有古色古香,成幅牆係放滿茶具既木架,點都估唔到係黎食重口味冰粉可以當野飲咁嗌,當然要嗌定杯頂住之後既辣。 一見到已經嘩一聲,少女心爆發,仲要係養顏桃膠,不得了。係限聚令收緊之前食,人多就可以叫到成枱野。呢條原來係中麻辣,沙巴龍躉肉質好滑,點煮都唔老。三刀就要左少香辣,不過真係要快d食,唔係就會越煮越辣。香辣比麻辣多左陣指天椒既香,而唔係花椒既麻,連唔係好食辣既我都appreciate到呢種香。 不過呢,下面d薯仔同蘿蔔先至最辣火鍋料都好新鮮要海鮮既話要早一日訂,訂左枱之後餐廳會早一日whatsapp問你需唔需要預留海鮮。果日食既韮菜餃係佢岩岩新鮮整出黎,皮薄餡靚。會好想再黎,但下次都係嗌番茄湯底啦,食唔到辣都係唔好逞強。

冰粉可以當野飲咁嗌,當然要嗌定杯頂住之後既辣。
一見到已經嘩一聲,少女心爆發,仲要係養顏桃膠,不得了。

係限聚令收緊之前食,人多就可以叫到成枱野。

呢條原來係中麻辣,沙巴龍躉肉質好滑,點煮都唔老。

不過呢,下面d薯仔同蘿蔔先至最辣

火鍋料都好新鮮

果日食既韮菜餃係佢岩岩新鮮整出黎,皮薄餡靚。

會好想再黎,但下次都係嗌番茄湯底啦,食唔到辣都係唔好逞強。
  • 玫瑰蜂蜜
  • 茉莉蜂蜜