餐廳: 珍珠皇宮印度餐廳
資訊:

2024-08-15 280 瀏覽
〰️Dahi Poori ($78)見勁多人嚟都會叫呢個乳酪脆米球,當然都要試下。咬落下外皮卜卜脆,入面有薯仔、石榴粒、鷹嘴豆泥同主角乳酪。yogurt味道好突出,酸酸甜甜,口感豐富。作為前菜幾新奇得意~〰️Tandoori Chicken ($108/ Half)呢個印度燒雞未上枱都聞到香!雞肉用Greek yogurt醃製過,可以軟化肉質同時令到肉質即使燒烤過都依然保持到嫩滑。仲加左大量香料,想唔惹味都難。仲有個薄荷醬超好食,(好食到我覺得用嚟撈飯都可以😂)。最後再擠些少檸檬汁上去,增添清香。〰️Lamb Masala ($118)混合肉桂、豆蔻、孜然得等香料,再醃漬羊肉而熬煮成嘅咖喱。香料嘅運用完全覆蓋左羊肉嘅膻味!🫨〰️Jeera Rice ($45)小茴香炒飯叫嚟配個咖喱嘅。個飯用左小茴香、紫蘇葉炒過,比起黃飯更加有香氣。🫨〰️Cheese Naan ($45)烤餅咗好多款,最後揀左呢個有芝士!🤩熱辣辣外皮酥軟,之後內𥚃柔軟愈食愈香。雖然有芝士但出奇地唔會太膩。用嚟加埋個咖喱食正,不過就咁食都正~(得幾塊唔夠喉😙)〰️Mango Lassi ($42)好濃郁嘅芒果乳酪。〰️Strawber
〰️Dahi Poori ($78)

〰️Lamb Masala ($118)

〰️Jeera Rice ($45)

〰️Cheese Naan ($45)
(得幾塊唔夠喉😙)

〰️Mango Lassi ($42)
好濃郁嘅芒果乳酪。

〰️Strawberry Lassi ($42)

〰️〰️📍 珍珠皇宮印度餐廳 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈1樓96-97號舖