2020-02-12
就黎情人節,為左唔洗出去捱貴野食,我同男朋友早左幾日黎到呢間酒店食飯。本身呢間餐廳都係食環境,食高級食物,所以比平時貴少少就預左嫁喇,難得慶祝情人節就算啦去到酒店門口,已經有保安幫我地量體溫,事關而家武漢肺炎既關係,所以酒店安排相當貼心。加上,呢間餐廳位置比較偏遠,但呢度既職員都好好,會指示你去邊度搵返間餐廳終於去到餐廳入面,環境當然無得嘆,加上呢個時勢冇咩人,好似包場咁,情調一流食物都相當有水準,首先頭盤就係香煎鴨肝,因為呢度冇鵝肝選擇,但食落去都唔錯,係膩膩的口感,配上士多啤梨與紅桑子醬,令到你好想繼續食落去根住就係和牛漢堡,貼心的已將漢堡切左一半,叫左七成熟,岩岩好,因為本身都唔鍾意血淋淋,食落去面包鬆軟、和牛味十足,配埋車打芝士,果然係高級漢堡,貴一貴都抵番啦主菜部份就係波士頓龍蝦意大利燴飯,比想像中嘅份量少,但食得高級餐廳當然係重質不重量,龍蝦汁好出,燴飯裏面亦都有好多龍蝦肉,唔錯!但唔鍾意太過濃味嘅食客就唔好揀呢道菜式喇!到主角出場啦,咁餐最貴嘅就係澳洲和牛,佢係喺廚房整好,然後侍應將和牛切好兩份,放在我地既碟上。我開頭仲以為係鐵板添,呢度有兩款醬汁可以選擇,一個係英式芥辣