2022-09-02 6 瀏覽
星期2,仲有幾耐先放假? 懷著悶悶心情 為自己 打打氣 就去左尖咀南洋中心 chill 一chill。跟好友聚聚 雖然我地點左2 款菜式 但都好飽飽🤤🌟咖喱蟹肉蒜蓉包 $88🌟一睇 presentation 甘精緻 真係幾吸引,胃口大開。但蒜蓉包得5片 夠唔夠架? 好彩每樣都好足料,無令人失望。蒜蓉包烘得岩岩好,外~麵包皮卜卜脆 但又唔會overcook 變到全塊石頭甘,內~蒜蓉新鮮 夠香,麵包又香又軟. 而咖喱mix 蟹肉 真係無 違和感,咖喱唔算重味 無蓋過蟹肉 大家都相輔相成 將蒜蓉包推成一個更高層次。🌟泡菜帶子卡邦尼意大利粉 $138🌟泡菜×帶子×卡邦尼: 呢個組合係幾新鮮。以為係食卡邦尼意大利粉 都食到悶曬啦~ 食食下間中又食到 辣味泡菜 刺激 下味蕾 同固有印象,驚喜十足。加上意大利粉 彈牙 容易掛到醬汁 係幾入味。而卡邦尼醬就真係無得輸 食得出 大廚 誠意 將一個簡單事 認真做 係有分別既。🌟Paloma $100🌟🌟Hmingway Daiquiri $90🌟打卡一流。完✅

🌟咖喱蟹肉蒜蓉包 $88🌟

🌟泡菜帶子卡邦尼意大利粉 $138🌟