2008-11-27
我見食評寫服務差,但我唔覺喎。我覺得佢地全部做左幾十年既叔伯軰,佢地唔係做得到對住客人笑,0個種機械人模式服務,但我感覺佢地好自然啦!但招呼我地個叔叔就幾ok呀。我同老公去食午餐,未試過呢間就試下啦!叫左滑旦蝦仁,豉油炒牛肉,生炒臘味糯米飯。本身諗住兩個人食三個菜都夠晒,不過見到隔離枱既"雞"好味,所以就再嗌多個例牌香妃雞。全部野都好好食,滑旦好滑,蝦仁又大又爽,牛肉嫩滑,生炒臘味飯好香,臘味好夠味,糯米飯唔會硬唔會"mook",好得!原來都好多人order呢個糯米飯架喎。至於個香妃雞,真係好得!我老公食完第一個評語就係;"個雞真......係好得!" 先講皮-----脆, 皮與肉之間-----0者喱狀薄薄唔肥,肉------嫰滑。總體黎講份雞好得,唔肥,又唔會諧!咁樣食左四樣野都係二百六,都幾合理。但其實我地兩個人食既四樣野係可以四個人食既,個生炒飯都只係食左少少就要包起佢返屋企再食!我推介大家去食呢間老鋪呀!