同朋友一齊去beans食飯,之前食過好幾次都覺得啲員工服務好好,係唯獨今日唔知係咪兩位小姐都黎m,語氣態度都表演出心情唔好。今日(19/12)夜晚6點左右黎食beans,門口同事都好有禮貌,帶左我地坐左係較入的卡位位置。野食都好好味,湯好飲,咖啡拉花都好好睇!開頭都還可以,直到後面想叫同事幫手攞胡椒粉,著住短袖衫圍裙同事好似聽唔到我講野,望到佢係counter位好似睇緊電話,叫左幾聲先聽到。當佢攞胡椒粉黎果陣就開始聞到有陣臭味,係臭狐味,開頭都冇為意係呢位同事既,但係之後佢再黎收碟既時候又聞到,非常影響食慾。另外,呢位同事係著住緊身衫似係crop top,緊到申直隻手會見到胳肋底,希望餐廳加強對員工儀容標準,如果員工有體味或者臭狐希望佢可以用止汗劑,同埋唔好著緊身衫,收碟見到胳肋底真係會冇灑胃口。最後埋單見到佢地都冇乜笑容,講野語氣又唔係咁好,隔住口罩都feel到佢地唔想做咁。除左呢樣野之外,餐廳既食物都好唔錯,會再去,希望公司會注重下呢樣野,因為再好味既野食都會比員工及儀容同埋態度影響。

2024-12-19
  • 黑松露醬薯條