2005-09-18 2 瀏覽
20050916 1pmHappy Friday 午膳. 輪到我諗食咩.前兩年曾在康怡一帶工作一陣子. 是日強逼2個好同事和我一起到果頭我十分記掛的一間茶餐廳. 老實說從未在此坐低食, 以前都係打電話叫買外賣. 從太古坊到康怡廣場, 約需步行5-10mins.menu 差不多無乜改變. 不過就無o左我從前極愛的片頭豉油撈粗. 不過為左冕懷一番, 叫o左金牌車仔雜錦撈粗麵($25), 其實都好正, 又有豆卜, 又有爽甜無渣靚蘿蔔(証明是真的甜, 不是用冰糖煲到淋晒的那種), 係o的魚蛋就淋o的. 個汁也好像無舊時的好吃, 比較稀. 不過so far 都已經好唔錯. 再加凍檸茶小甜, total $32.同事要了很麻甩的那些煎蛋腸仔飯. 不過食剩晒的菜, 話唔係咁靚wor.另一推介, 肥爆炸魚柳早餐. 好食到一個地步試過叫外賣食足一個禮拜!
20050916 1pm

Happy Friday 午膳. 輪到我諗食咩.