餐廳: 金記冰室 (Two Harbour Square)
資訊:

2020-05-21 110 瀏覽
上班同事每天差不多到午膳時間便喜歡用手機apps訂外賣,許多選擇中,他們偏愛《金記》這間地道餐廳。自己帶開飯,好少食外賣,今日做到好晏又唔想出街食,老公提議金記外賣,贊成!這餐廳有自家製麵包,可惜蛋撻已經賣曬,下次一定要試。海南雞飯~賣相已經好吸引,這個餐包一碗西洋菜中湯,海南雞皮香肉滑,件件有肉,油飯唔算油,都好香。乾炒牛河~外賣返到屋企都唔覺得肥膩,炒得好好食,好香口,牛肉醃得夠味且淋,河粉唔會炒到一叠叠,清楚分開一條條,師傅炒得好好。沙爹牛肉軍艦~體積不小,果真大大隻似軍艦,難得茶記有這個地道美食,梗係要試下啦。沙嗲微辣,洋蔥加牛肉,好懷念這個兒時吃到的味道。返工辛苦,夜了放工,十萬個不願煮的原因,金記外賣是不錯之選......都有幾款晚餐選擇,包飲品。

這餐廳有自家製麵包,可惜蛋撻已經賣曬,下次一定要試。

海南雞飯~
賣相已經好吸引,這個餐包一碗西洋菜中湯,

海南雞皮香肉滑,件件有肉,
油飯唔算油,都好香。

乾炒牛河~

沙爹牛肉軍艦~
沙嗲微辣,洋蔥加牛肉,好懷念這個兒時吃到的味道。

都有幾款晚餐選擇,包飲品。

2020-05-19
外賣自取