2025-02-08
幾乎每個女生都有個甜品胃,而高質嘅甜品更加令人疲累盡消☺️柔和的燈光,好吃的餐點以及優質的甜品,我同閨蜜渡過咗一個愉快的午後❤️✨ 吉士焦糖泡芙✨$36連續3年在世界品質評鑑的Monde Selection中 榮獲金獎,估唔到喺香港就能食到,不能不試,一試難忘😍。外面灑滿點點糖粒,烤得焦脆,比一般泡芙更具香氣❤️一口下去,非常香脆,而內裡吉士餡傾瀉而岀😍😍。吉士香綿軟滑,甜度適中,非常好吃,絶對不能錯過‼️✨ 原條蒲燒鰻魚蛋包飯 ✨ $158賣相非常吸睛,真的是原條鰻魚呈上,成半隻碟咁大。整條鰻魚都非常肥美,外脆內軟,鰻魚汁鹹淡適中,非常入味。滑蛋好嫩滑,啖啖都好滿足😌。✨ 橙香凍黑咖啡 ✨ $54橙香的清新中和了黑咖啡本身的苦澀感,入口先有微微酸甜感,繼而品嚐出咖啡的香氣,酸甜與苦澀達到很好的平衡感,餘韻十足。✨ 凍抹茶咖啡 ✨$58顏色吸引,有點夏日的味道。用的是少見的八女抹茶,抹茶茶味濃醇,香氣濃郁,整體非常高質🤩。餐廳設計甚具風格,有點隱蔽,但又令人非常放鬆,係鬧市中休息嘅好地方。想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。#旺角美食 #旺角好去處 #旺角#hkfoodlover #big_
✨ 吉士焦糖泡芙✨$36
✨ 原條蒲燒鰻魚蛋包飯 ✨ $158
✨ 橙香凍黑咖啡 ✨ $54
✨ 凍抹茶咖啡 ✨$58
#旺角美食 #旺角好去處 #旺角#hkfoodlover #big_big_foodie #big_big_foodie食勻旺角