餐廳: 咖啡園
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
是日BOOK了CONRAD既GARDEN CAFE食LUNCH BUFFET友人說未聽過有呢間酒店,個個都只係識萬豪哈哈低調就是有種無比既霸氣仲記得BOOK位時問左接線員:請問有咩海鮮食,佢話咩都有,龍蝦啦,蟹啦我就問佢:係咪龍蝦仔?佢答:手掌咁大所以即時CONFIRM黎依度,價錢$338,朋友用了中銀卡找數,有85折,姐係每人$321.1一開波,無理由唔食龍蝦既,品種都有2款,無記錯有膏既係毛里塔尼亞,無膏就美國肉味上係無膏既濃一點,AFTER TASTE強勁,有膏就另一種滋味,但口味較輕,我就2樣都BUY,係咁隊除了龍蝦,仲有加菲蟹,蝦,蟹腳和青口.加菲蟹有種不能形容既味,鮮甜得來帶點有趣既香氣蝦就十分新鮮,蝦頭既膏十分甘香濃郁,有驚喜,青口即時無地自容,對手太多,88蟹肉沙律很足料,勁多蟹肉,撈了沙律醬之類,很RICH和甜.底下既芒果咩醬其實無咩太大作用魚生都係三文魚八爪魚和吞拿魚,三文魚很新鮮,說明係挪威既,口感滑溜,但魚味無想像中強吞拿魚就一定中伏,乾,無味,多渣另外拎左條PARMA HAM卷卷,但只卷住個頭,賣相就唔錯,食哂上部份無心機食下部份喔呢度既熟食選擇不算很多,水準

友人說未聽過有呢間酒店,個個都只係識萬豪哈哈

低調就是有種無比既霸氣

我就問佢:係咪龍蝦仔?佢答:手掌咁大

龍蝦

吞拿魚就一定中伏,乾,無味,多渣

呢度既熟食選擇不算很多,水準就有好有壞,例如燒牛肉就非常出色,很嫩滑,牛味濃,外面帶焦香,正

羊肉串就無味,只有香草味,又鞋,又無汁

其他肉類調單比較輕,味道層次不足
羊架
羊架又拎番分數,同燒牛肉一樣出色,最緊要係肉嫩邊位帶GRILL香

Caesar Salad 就撈得唔夠醬喔
龍蝦....我要食哂你
加莓蟹食食下變左麵包蟹,但水準只屬一般,肉味很淡
最後食個銀針粉,唔係度度有得食喔,湯底是地獄辣湯,但其實只屬一般辣配上粉彈既銀針粉,好食

加粒燒賣係面先夠型仔,燒賣水準一般,太碎啦肉和蝦,無左個種口感
甜品無咩留意,但有炒雪糕

生果甜度幾高,應該有簡過

呢度應該係海鮮愛好者既好地方,其他食物水準比較大波幅

我係呢餐度食左起馬4隻完整既龍蝦,好開心

2014-01-23
$321.1 (午餐)
用餐優惠
信用卡優惠