2025-01-22
📍冬柏九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 5樓L506號舖最近好鍾意去Airside食野,因為依個商場真係好方便!無論搭鐵or Mtr都好方便!今次就揀左冬柏依間韓國餐廳試下!依度環境舒適!咁啱安排坐喺卡座,同朋友講嘢都覺得舒暢啲!採用特製抽風系統,確保空氣清新無油煙味!坐低冇耐侍應就好快送上七款韓式小菜,全部都好開胃!🥩厚切韓牛前胸肉黎到韓燒,緊係要食下韓牛!肉質鮮嫩,入口即溶,牛味好香濃!🥩一級五花肉梅花肉拼盤五花肉厚切大條,油脂分布平均,燒到金黃色嗰陣真係好香!食落外脆內嫩,肉汁豐富,真係好正!🥩蘋果梨汁雞肉甜甜哋嘅味道好清新,食完油膩嘅烤肉之後食返啲雞肉,真係好解膩!啲雞肉好入味,食得出蘋果梨汁嘅甜味!🍚芝士明太子石頭鍋飯飯焦香脆,配埋濃郁嘅芝士同鹹香嘅明太子,真係好惹味!🍲大醬湯超足料!有蜆、牛肉同蔬菜,味道好濃郁,飲完暖笠笠,啲蜆粒粒都好鮮甜!🍮焦糖布甸布甸口感滑溜,蛋味香濃,焦糖醬汁甜度適中🍰芝士蛋糕配雪糕蛋糕濕潤軟綿而且芝士味濃郁,配埋雪糕一齊食正呀!
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 5樓L506號舖
今次就揀左冬柏依間韓國餐廳試下!
坐低冇耐侍應就好快送上七款韓式小菜,全部都好開胃!
🥩厚切韓牛前胸肉
黎到韓燒,緊係要食下韓牛!
肉質鮮嫩,入口即溶,牛味好香濃!
🥩一級五花肉梅花肉拼盤
🥩蘋果梨汁雞肉
🍚芝士明太子石頭鍋飯
飯焦香脆,配埋濃郁嘅芝士同鹹香嘅明太子,真係好惹味!
🍲大醬湯
超足料!
🍮焦糖布甸
布甸口感滑溜,蛋味香濃,焦糖醬汁甜度適中
🍰芝士蛋糕配雪糕
蛋糕濕潤軟綿而且芝士味濃郁,配埋雪糕一齊食正呀!