2019-06-27 19 瀏覽
日式放題就食得多,鉄板燒都有放題就真係未試過!之前網上見到尖沙咀新開嘅鉄人大盛就一路好想試下,今日經過見到300零蚊價錢又唔算貴就同同事初嘗一下!我地安排坐左係半圓嘅餐桌上,可以睇住師傅巧手咁烹調食材嘅精彩場面!👏🏻而點餐紙足足來2大本10多20張,種類選擇非常多!每枱都會送一碟牧丹蝦,一人一隻嘅蝦足足有我成隻手掌咁長,而且好新鮮食落爽滑有彈口,仲有大大啖嘅蝦膏!估唔到放題都可以食到鵝肝!入口豐腴、油香四溢嘅鵝肝煎得外脆內軟,配上烘香咗嘅多士,中和油膩感!炸物全部即叫即炸好香口,我特別鐘意芝麻雞翼,外皮炸得好香脆卻保留咗啖啖嘅肉汁同滑嫩雞肉。炸蠔亦係唔錯,肉質飽滿仲唔會腥~黑松露煎龍俐柳亦係相當有驚喜嘅菜式,龍俐柳煎得金黃,外皮香脆魚肉嫩滑,同黑松露醬嘅味道好match!芝士醬帶子我呢啲芝士狂熱愛好者又點會錯過,帶子係少有放題會見到咁大大隻,芝士亦好足料有拉絲效果👏🏻