2024-03-28
銅鑼灣設計時尚嘅席前串燒專門店-炭番串🍢嚴選新鮮食材,製作惹味嘅炭燒美食🔥菜品以肉類為主,好似唔同部位嘅雞肉串燒🐔配上酒類飲品就更滋味🍻串燒選擇好多🤩我試咗鹽燒雞翼、鹽燒牛舌芯、汁燒雞肝、鹽燒蘆筍😛串燒即叫即燒🔥香噴噴非常惹味😚全部都好juicy💦厚切嘅鹽燒牛舌芯,肉質軟腍爽口,牛肉味濃郁🐮 汁燒雞肝口感柔軟,充滿雞鮮味🐔鹽燒雞翼雞肉嫩滑多汁🐓外層香脆😝餐廳有唔同口味嘅鹽同調味粉俾大家放落串燒食,有岩鹽、竹炭鹽、咖喱鹽、勁辣粉、山椒粉、辣粉,令串燒有不同變化👍🏻除咗串燒外,餐廳亦提供佐酒小食、燒物、莧菜、飯團、烏冬等等😛叫咗唐揚魷魚、燒厚揚豆腐同燒芝士年糕😍唐揚魷魚炸得酥脆香口🐙燒厚揚豆腐外脆內嫩滑,淋上醬汁夠惹味😚燒芝士年糕外層香脆,內裡芝士熱辣辣柔軟🧀另外仲叫咗醬油燒飯團、牛肉烏冬同豚肉烏冬🍜醬油燒飯團塗上醬汁烤至微焦,又香又脆,包埋紫菜一齊食口感豐富😛烏冬口感彈牙,夠晒入味😚飲品揀咗梅酒🥃同巨峰提子乳酸梳打特飲🍇巨峰提子味道清甜☺️梅酒酸酸甜甜🧡配搭串燒一流👍🏻