2022-05-16
銅鑼灣大廈隱藏好多餐廳都唔錯,前幾日同朋友好耐未見就約係銅鑼灣一間意式餐廳,餐廳環境白色同藍色為主調的地中海風格,仲有一個超大玻璃落地窗,襯托成個餐廳寬闊明亮,好有度假⛱️風!餐廳空間都舒適乾淨,店內仲播放好放鬆嘅度假音樂,享受美味同時一瞬間以為自己係左外國旅行✈️呢間餐廳必食嘅就係佢嘅手工意粉🍝忌廉黑松露醬巴馬火腿扁意粉🍝$158份量好大份,自家手工意粉所以口感軟硬適中,黑松露加埋巴馬火腿,夾埋一齊食完美搭配✌️龍蝦蛋黃醬菠蘿大蝦pizza$142🍕薄餅即叫即整,新鮮熱辣辣🔥siza 都算大,三個人食都得,Pizza係薄底,口感香脆,龍蝦肉夠份量,加埋菠蘿🍍同蛋黃醬味道酸甜濃郁,對於超鍾意食Pizza嘅我黎講真系好滿足😋湯品方面就➕$48轉set跟餐飲☕️我就揀咗我鍾意飲嘅龍蝦湯🦞龍蝦肉好大塊,香濃順口,我好快就飲曬✌️朋友就揀咗忌廉黑松露野菌湯🍄仲➕$18酥皮係湯上面,佢話湯嘅黑松露味好香濃,入面仲有野菌蓉帶啲黑松露香,酥皮焗係湯上面,食果時口感鬆軟,太正喇✌️不過溫馨提示,飲湯果時一定要小心熱親嘴❗️
呢間餐廳必食嘅就係佢嘅手工意粉🍝
忌廉黑松露醬巴馬火腿扁意粉🍝$158