2025-02-02 131 瀏覽
新年前去銅鑼灣行年宵,之後落去搵嘢食搵嘢食,本來諗住求求其其是但一餐。點知又有驚喜發現!川滿居,係正銅鑼灣市中心地點一流!交通方便去邊度都快。一出𨋢聞到滿滿的香辣味。食川菜麻辣香鍋係必定的選擇,絕對係川菜的靈魂所在。肉啊菜啊,要幾豐富都會有得揀。我揀左肥牛,腰花,豬頸肉,蒿荀,薯粉等等,小小辣,一上枱香到不得了,非常下飯。但記得一定要加酸辣粉酸辣粉絕對係麻辣香鍋的靈魂所在。記得新年撈起撈起,食酸辣粉都一定要撈起,先撈得風山水起。第二個係黃金蝦,簡直係超正,勁大粒晶瑩剔透,筷子停不了,一口一個爆哂汁。卜卜脆嘅外皮含淡黃內裏彈牙鮮蝦。令人欲罷不能。呢度有片皮鴨,雖然似北京菜多過川菜。但係想食就食啦,點知又再刷新一次美味記錄,皮脆肉嫰,直頭仲好食過好多酒家!

記得新年撈起撈起,食酸辣粉都一定要撈起,先撈得風山水起。

• 黃金蝦球
  • 招牌香鍋