2024-07-09
好耐無食川菜喇,朋友話想試下,佢話呢間“川滿居”係銅鑼灣開業多年,味道、質量都唔錯,我地星期一晚去都坐無虛席。我地叫左3菜,1甜品,2飲品自助落單,都好方便..💜金湯酸菜魚**$188 (小)食川菜點少得酸菜魚呢!可以揀辣度,揀BB辣就啱食唔到辣嘅朋友仔。大大盤金黃湯底,配料豐富,可以加錢加配料。湯底有大量鮮滑魚片及酸菜,魚肉白滑不腥,配料有薯粉、酸菜、萵筍片、金菇,建議加薯粉邊飲啖湯再食滑溜薯粉,好夠滋味。..💜川香鮑魚雞煲**$168這個大堆頭鮑魚雞煲,CP值都幾高,可以揀辣度。朋友唔太食得辣就叫左唔辣。份量足夠3至4人分享,5煙靭鮑魚,雞件加埋好惹味嘅醬汁,食唔停口啊!..💜京蔥牛肉**$88大量蔥炒牛肉,揀BB辣,牛肉口感軟腍,醃得入味,味道啱啱好,唔會好咸,每份有8塊麽麽皮夾住食,食極都唔會厭。💜紅糖糍粑一碟有八件,即炸即食,建議後叫就能保持熱度,這炸糯米膏外脆內煙靭,點紅糖漿增添美味。
我地叫左3菜,1甜品,2飲品
自助落單,都好方便
💜金湯酸菜魚**$188 (小)
💜川香鮑魚雞煲**$168
💜京蔥牛肉**$88